ΓΕΩΡΓΙΑ ΒΑΓΕΝΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ ΒΑΓΕΝΑ - ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Post Top Ad

23 Ιανουαρίου 2021

ΓΕΩΡΓΙΑ ΒΑΓΕΝΑ: ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΠΟΥ ΠΤΩΧΕΥΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ: ΔΕΝ ΓΛΙΤΩΝΕΙΣ ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ! ΓΙ ΑΥΤΟ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΟΥ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΛΑ ΝΑ ΠΑΡΑΛΑΒΕΙΣ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΣΟΥ!


ΓΕΩΡΓΙΑ ΒΑΓΕΝΑ:  ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΠΟΥ ΠΤΩΧΕΥΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

Η ΚΥΡΙΑ ΒΑΓΕΝΑ ΓΕΩΡΓΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΑΧΑΪΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ''ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ'' ΔΙΝΕΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ Elefsis TV , ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΄΄ΑΥΘΥΡΠΑΚΤΟΣ ΝΟΥΣ΄΄ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΤΕΜΙΣ ΚΟΡΙΜΠΑ.


Η ΚΥΡΙΑ ΒΑΓΕΝΑ ΑΝΑΛΥΕΙ ΤΟΝ ΝΕΟ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟ ΝΟΜΟ 4738/2020 ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΠΩΣ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ , ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΑΥΤΟΥΡΓΟΙ ΚΑΤΑ ΣΥΡΡΟΗ ΣΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΗΣ ΚΛΟΠΗΣ ΚΑΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.
ΚΑΙ ΕΝΩ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΤΩΧΕΥΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ , ΤΑ Ν.Π.Δ.Δ. ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΙΣΡΑΗΛΙΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΟ ΑΠΥΡΟΒΛΗΤΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΤΩΝ ΩΦΕΙΛΩΝ ΤΟΥΣ.
Η ΚΥΡΙΑ ΒΑΓΕΝΑ ΥΠΟΓΡΑΜΜΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ.

....................................................

Σε ΦΕΚ ο νόμος 4738 με τη ρύθμιση οφειλών και το νέο Πτωχευτικό Κώδικα


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ :
ΦΕΚ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ 4738/2020ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΟΦΕΙΛΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟ ΚΩΔΙΚΑ

Με το νόμο 4738/2020 θεσμοθετείται εξωδικαστικός μηχανισμός που επιτρέπει στους οφειλέτες την αποπληρωμή των χρεών τους σε τράπεζες, διαχειριστές δανείων και Δημόσιο σε έως 240 δόσεις.

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 207/Α/27-10-2020 ο Νόμος 4738/2020 : "Ρύθμιση οφειλών και παροχή δεύτερης ευκαιρίας και άλλες διατάξεις".

Ο νέος νόμος που στοχεύει ουσιαστικά στην αποφυγή της πτώχευσης, παρέχει μια ευνοϊκή, μακροχρόνια και βιώσιμη ρύθμιση οφειλών, σε φυσικά και νομικά πρόσωπα. Ο οφειλέτης, εφόσον αποπληρώσει τα χρέη του σε έως 20 έτη, διασώζει ολόκληρη την περιουσία του, και όχι μόνο την πρώτη κατοικία του, και προστατεύει τα εισοδήματά του.

Εφόσον κάποιος οφειλέτης ρυθμίσει όλες τις οφειλές του, σε έως 240 δόσεις, τότε διασώζει ολόκληρη την περιουσία του.

Ωστόσο, εάν κάποιος οφειλέτης αδυνατεί να εξοφλήσει τα χρέη του, ακόμη και με ευνοϊκή ρύθμιση, σε έως 20 έτη, τότε στην πράξη έχει ήδη πτωχεύσει. Σε αυτή την περίπτωση, ο νέος νόμος προβλέπει την απαλλαγή του από όλες τις οφειλές, έτσι ώστε να λάβει μια "2η ευκαιρία". Πράγμα που σημαίνει ότι και ο οφειλέτης μπορεί να επιστρέψει απαλλαγμένος χρεών στην οικονομική δραστηριότητα σε 1-3 έτη και τα χρέη του να μην μεταφερθούν στις επόμενες γενιές, οι οποίες μέχρι σήμερα οδηγούνταν στην αποποίηση κληρονομιάς.

Διαβάστε αναλυτικά

Νόμος 4738/2020 - ΦΕΚ 207/Α/27-10-2020

Ρύθμιση οφειλών και παροχή δεύτερης ευκαιρίας και άλλες διατάξεις.

ΠΗΓΗ

...............................................................................

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΛΕΛΕΥΣΙΣ

 

................................................................


ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑ ΜΑΣ!


ΓΕΩΡΓΙΑ ΒΑΓΕΝΑ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΧΑΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ
ΤΗΛ. 6993013015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Ο ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ 6ΟΟ:
ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΟΛΙΤΗΣ;

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΑΙΘΕΡΙΚΗ ΓΡΑΦΗ - ΕΛΛΑΝΙΑ ΚΕΙΜΕΝΑ:

Post Top Ad

ΣΕΛΙΔΕΣ