ΓΕΩΡΓΙΑ ΒΑΓΕΝΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ ΒΑΓΕΝΑ - ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Post Top Ad

05 Μαΐου 2021

ΚΑΥΤΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΑΤΟ

ΑΝ ΣΥΜΒΕΙ ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΤΟ ΝΑΤΟ, ΠΟΙΑ ΕΔΑΦΗ ΘΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ??



ΣΥΝΘΗΚΗ ΝΑΤΟ ; April 4, 1949

Ουάσινγκτον, 4 Απριλίου 1949


ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΩ ΜΟΝΟ ΑΥΤΑ ΤΑ 2 ΑΡΘΡΑ 5 ΚΑΙ 6 ΚΑΙ ΑΣ ΒΓΑΛΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ

Άρθρον 5
Τα Συμβαλλόμενα Μέρη συμφωνούν ότι, ένοπλος επίθεσις εναντίον ενός ή πλειόνων εξ αυτών εν Ευρώπη ή Βορείω Αμερική θέλει θεωρηθεί επίθεσις εναντίον απάντων και, συνεπώς, συμφωνούν ότι, εν περιπτώσει τοιαύτης ενόπλου επιθέσεως, έκαστον εξ αυτών, εν τη ασκήσει του υπό του άρθρου 51 του Χάρτου των Ηνωμένων Εθνών αναγνωριζομένου δικαιώματος της ατομικής ή συλλογικής αυτοαμύνης, θα συν-δράμη τα υφιστάμενα την επίθεσιν εν ή πλείονα Μέρη δια της αμέσου λήψεως, τόσον ατομικώς όσον και από συμφώνου μετά των ετέρων Μερών, των μέτρων άτινα θεωρεί αναγκαία περιλαμβανομένης της χρήσεως ενόπλου βίας προς αποκατάστασιν και διατήρησιν της ασφαλείας της περιοχής του Βορείου Ατλαντικού.

Πάσα τοιαύτη ένοπλος επίθεσις ως και παν μέτρον λαμβανόμενον συνεπεία ταύτης θα φέρωνται αμέσως εις γνώσιν του Συμβουλίου Ασφαλείας. Τα μέτρα ταύτα θα λήξουν όταν το Συμβούλιον Ασφαλείας θα έχη λάβει τα αναγκαία μέτρα προς αποκατάστασιν και διατήρησιν της διεθνούς ειρήνης και ασφαλείας.

Άρθρον 6 ¹
Προς τον σκοπόντης εφαρμογής του άρθρου 5, η ένοπλος επίθεσις εναντίον ενός ή πλειόνων Μερών λογίζεται ότι περιλαμβάνει ένοπλον επί-θεσιν:

εναντίον του εδάφους οιουδήποτε των Μερών εν Ευρώπη ή Βορείω Αμερική, εναντίον των Αλγερινών Νομών της Γαλλίας, ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ή εναντίον των νήσων υπό την δικαιο-δοσίαν οιουδήποτε των Μερών εν τη περιοχή του Βορείου Ατλαντικού βορείως του Τροπικού του Καρκίνου.
εναντίον των δυνάμεων, πλοίων ή αεροσκαφών αυτών ή οιασδήποτε άλλης περιοχής εν Ευρώπη ένθα δυνάμεις κατοχής οιοδήποτε των Μερών ήσαν στρατοπεδεμέναι κατά την χρονολογίαν ότι η Συνθήκη ετςθη εν ισχύι ή της Μεσογείου ή της περιοχής του Βορείου Ατλαντικού βορείως του Τροπικού του Καρκίνου.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΠΗΚΑΜΕ ΣΤΟ ΝΑΤΟ ΤΟ 1952..

ΩΧΧΧΧΧΧΧ

ΤΟΤΕ ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΣΥΝΘΗΚΗ ΑΡΘΡΟ 6 ??????

ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΕΔΑΦΗ ΜΙΛΑΕΙ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΤΟ 1949 ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΧΡΗΖΟΥΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΒΑΣΗ ΑΡΘΡΟΥ 5???? ΕΝΩ ΜΠΗΚΕ ΤΟ 1952 ΜΑΖΙ ΜΕ ΜΑΣ..

ΤΑ ΑΡΘΡΑ 5 ΚΑΙ 6 ΕΧΟΥΝ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΜΕ ΤΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΤΩΝ ΔΙΔΥΜΩΝ ΠΥΡΓΩΝ, ΑΝ ΣΥΜΒΕΙ ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΤΟ ΝΑΤΟ, ΠΟΙΑ ΕΔΑΦΗ ΘΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ ΑΦΟΥ ΗΔΗ ΤΑ ΕΔΑΦΗ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ//??????

ΤΟ ΘΕΜΑ ΘΑ ΑΝΑΛΥΘΕΙ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΛΕΠΤΟΜΕΡΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΣ 10 ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ (ΛΟΝΔΙΝΟΥ 1913 - 1914 - ΣΕΒΡΩΝ 1920 - ΛΩΖΑΝΗ 1923 - ΙΤΑΛΟΤΟΥΡΚΙΚΗ 1932 - ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΟΥ ΜΟΝΤΡΕ - ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ 1947- ΓΕΝΕΥΗΣ 1958 - ΝΑΤΟ - ΔΙΚΑΙΟ ΘΑΛΑΣΣΗΣ 1982 UNCLOS) ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΠΥΛΗ ΠΟΛΙΤΩΝ

https://www.facebook.com/watch/424239151483301/2692138334405364/

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΠΙ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΠΡΟΔΟΣΙΩΝ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΥΝΘΗΚΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ ΕΠΕΤΕ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ..
ΔΥΝΑΜΗ ΦΩΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Ο ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ 6ΟΟ:
ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΟΛΙΤΗΣ;

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΑΙΘΕΡΙΚΗ ΓΡΑΦΗ - ΕΛΛΑΝΙΑ ΚΕΙΜΕΝΑ:

Post Top Ad

ΣΕΛΙΔΕΣ