ΓΕΩΡΓΙΑ ΒΑΓΕΝΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ ΒΑΓΕΝΑ - ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Post Top Ad

29 Ιουνίου 2023

Χρυσοχοΐδης σε Διοικητές Νοσοκομείων: Οδηγία για 24ωρο «αλέρτ» για την διάλυση των δημόσιων νοσοκομείων


γράφει η Γεωργία Βαγενά

Απειλητικός και αυστηρός εμφανίστηκε ο νέος διορισμένος υπουργός υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης απέναντι στους διοικητές- μανατζερ των διαλυμένων νοσοκομείων της χώρας μας με το που ανέλαβε καθήκοντα. Μη γελιέστε ότι ενδιαφέρεται για την βελτίωση των δομών υγείας για τους πολίτες. τουναντίον!

Σκοπός του είναι να διαλύσει εντελώς τα δημόσια νοσοκομεία μέσω των διοικητών νοσοκομείων οι οποίοι για να διοριστούν υπογράφουν συμβόλαιο περικοπής δαπανών μείωσης του κόστος προμηθειών, ενέργειας αλλά και συντήρησης του νοσοκομείου, συγχώνευσης τμημάτων και μείωσης προσωπικού.

Μπορεί να μην διάβασε το μνημόνιο όπως δήλωσε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, αλλά είχε εντολή να το υπογράψει ως μαριονέτα των κλεπταποδόχων της τράπεζας της Ελλάδος που τον διορίζουν κάθε φορά υπουργό. 



'Αλώστε ως υπουργός υγείας δεν χρειάζεται να διαβάσει λεπτομέρειες του Μνημονίου για να γνωρίζει τι πρέπει να εκτελέσει αρκεί που διάβασε  τον τίτλο του Νόμου του 2012 που καθορίζει τα της υγείας:

                                   ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΩΤΟ       Αρ. Φύλλου 41       1 Μαρτίου 2012

ΝΟΜΟΣ ΥΠ' ΑΡΙΘ. 4052

Νόμος αρμοδιότητας Υπουργείων Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης για εφαρμογή του νόμου «Έγκριση των Σχεδίων Συμβάσεων Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης μεταξύ του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (Ε.Τ.Χ.Σ.), της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Τράπεζας της Ελλάδος, του Σχεδίου του Μνημονίου Συνεννόησης μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Τράπεζας της Ελλάδος και άλλες επείγουσες διατάξεις για τη μείωση του δημοσίου χρέους και τη διάσωση της εθνικής οικονομίας» και άλλες διατάξεις.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Εκδίδομε τον ακόλουθο νόμο που ψήφισε η Βουλή:

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α'

ΡΥΘΜΙΣΗ ΘΕΜΑΤΩΝ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΟΠΤΕΥΟΜΕΝΩΝ ΦΟΡΕΩΝ


.... για τη "μείωση του δημοσίου χρέους και τη διάσωση της εθνικής οικονομίας» γίνονται όλα από το 2012. 
Ο Χρυσοχοΐδης όμως πρέπει να μας εξηγήσει πώς γίνεται να χρειάζεται δάσωση η ελληνική οικονομία όταν στους οικονομικούς απολογισμούς του κράτους υπογράφονται από την Βουλή κάθε χρόνο πάνω από ένα τρισεκατομμύριο έσοδα και μάλιστα ο οικονομικός απολογισμός του κράτους το 2020 καταγράφει έσοδα 1.358.418.044.217,84! 

Τα γνωρίζουν αυτά οι διορισμένοι "μανατζερ" από τους Υπουργούς Υγείας Διοικητές των απαξιωμένων δημόσιων Νοσοκομείων, οτι η ελληνική οικονομία δεν χρειάζεται σώσιμο και υπάρχουν άφθονα κεφάλαια για να χρηματοδοτηθεί το σύστημα υγείας ώστε να μην χρειάζεται να "φάνε" λιντσάρισμα από τους εργαζόμενους και τους ασθενείς των δημόσιων Νοσοκομείων;; 

Πλήθος διορισμένων κομματικών Διοικητών Νοσοκομείων είναι άσχετοι με το αντικείμενο της υγείας, είναι μάνατζερ με συμβόλαιο αποδοτικότητας!

Ο ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΔΙΟΡΙΖΕΙ Ή ΑΠΟΛΥΕΙ ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ ΙΣΧΥΡΙΖΟΜΕΝΟΣ ΟΤΙ ΕΛΑΒΕ ΥΠΟΨΗ την αξιολόγησή τους από τις Υγειονομικές Περιφέρειες (ΥΠΕ), με την εξέταση των οικονομικών δεδομένων των νοσοκομείων που διοικούσαν.
ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΝΕΒΕΙ ΤΟ 2015 ΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ. Την παράδοση των κομματικών επιλογών για τις θέσεις διοικητών των νοσοκομείων του ΕΣΥ διατήρησε η κυβέρνηση της ΝΔ ΕΠΙ ΚΙΚΙΛΙΑ με τοποθέτηση νέων διοικητών, 70 διοικητών, τους οποίους επέλεξε στο τέλος του 2019 η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ΟΙ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΧΕΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ. 
 Άτομα που ουδεμία σχέση είχαν με το χώρο των υπηρεσιών υγείας, βρέθηκαν σε θέσεις ευθύνης, επικεφαλής σε δομές του ΕΣΥ, οι οποίες δέχτηκαν τεράστιο βάρος λόγω της επέλασης της επιδημίας.

Ένα από αυτά είναι και το Νοσοκομείο στο Κιλκίς στο οποίο μάλιστα έχουν καταγραφεί και 94 θάνατοι. Εκεί διοικητής έχει τοποθετηθεί ο κ. Γιάννης Ανδρίτσος ο οποίος είναι καθηγητής φυσικής αγωγής στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση με βάση το βιογραφικό του.

Στο ίδιο νοσοκομείο αναπληρωτής είναι ο κ. Ηλίας Ζάχαρης, πτυχιούχος του τμήματος Γεωλογίας της Σχολής Θετικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, ιδιοκτήτης επιχείρησης δομικών στοιχείων.

Στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής έχει τοποθετηθεί η κα Μαγδαληνή Γιαμουστάρη η οποία είναι καθηγήτρια επίσης, από το 1979. Το συγκεκριμένο νοσοκομείο δέχτηκε σημαντική πίεση, όπως και το Νοσοκομείο Δράμας (170 νεκροί) στο οποίο διοικήτρια είναι η κα Θεσσαλονικιά Καρατζόγλου, Αγρονόμος-Τοπογράφος Μηχανικός, Προϊσταμένη Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Δράμας.

Επίσης, στην πολύπαθη Καστοριά έχει τοποθετηθεί στο νοσοκομείο της πόλης ο κ. Γρηγόρης Χάτσιος, Μαθηματικός, ΜΒΑ στην ανάλυση και σχεδίαση συστημάτων για επιχειρήσεις, ο οποίος στην αρχή του βιογραφικού του γράφει ότι είναι ο "Ιδρυτής της γνωστότερης εταιρείας πληροφορικής και εκπαίδευσης ενηλίκων που λειτουργεί στην Καστοριά".

Στην περιοχή της Αττικής, στο νοσοκομείο αναφοράς Θριάσιο, διοικητής είναι ο κ. Δημήτρης Αντωνίου ο οποίος είναι Χημικός Μηχανικός, σύμβουλος επιχειρήσεων αναφέροντας στο βιογραφικό του "Ανάπτυξη εργασιών για Μαλτέζικη και Κυπριακή τράπεζα" με εταιρεία στην Κύπρο Dioptra ltd.

Από τον χρηματοοικονομικό κλάδο προέρχεται και ο διοικητής του Νοσοκομείου Ιωαννίνων "Χατζηκώστα" Σπύρος Δερδεμέζης, πτυχιούχος στη διοίκηση επιχειρήσεων (χρηματοοικονομικά) και πρώην Διοικητής Γ.Ν. – Κ.Υ. Φιλιατών από το 2013. Μάλιστα έχει εργαστεί και ως πιλότος.

Ακόμη ο κ. Παπασωτηρίου Σταύρος που έχει τοποθετηθεί διοικητής στο επίσης πολύπαθο Μποδοσάκειο-Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, ο οποίος εργάστηκε ως τραπεζικός υπάλληλος, ήταν μέλος ΔΣ της ΔΕΗ και υπάλληλος ΟΑΕΔ Φλώρινας. Επίσης υποψήφιος Βουλευτής ΝΔ.

Γ.Ν.Ε «Θριάσιο» Δημήτρης Αντωνίου, Χημικός Μηχανικός, σύμβουλος επιχειρήσεων «Ανάπτυξη εργασιών για Μαλτέζικη και Κυπριακή τράπεζα" με εταιρεία στην Κύπρο Dioptra ltd.

Γ.Ν.Α. «Λαϊκό» Χρήστος Αντωνόπουλος, Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω.

Γ.Ν. Χαλκιδικής Κωνσταντίνος Δεδελούδης, Συνταξιούχος Πολιτικός Μηχανικός.

Γ.Ν. Ιωαννίνων «Χατζηκώστα» Σπύρος Δερδεμέζης, Πιλότος, πτυχιούχος στη διοίκηση επιχειρήσεων (χρηματοοικονομικά), Διοικητής Γ.Ν. – Κ.Υ. Φιλιατών από το 2013.

Γ.Ν. Σύρου «Βαρδάκειο & Πρώιο» & Γ.Ν. Κ.Υ. Νάξου Μιχάλης Ζουλουφός

Πτυχιούχος Φυσικής με σπουδές σε Ελλάδα και Ηνωμένο πάνω σε περιβαλλοντικά και ενεργειακά θέματα. Ιδιοκτήτης της Βορέας Ενεργειακή Συμβουλευτική. Αντιπρόεδρος του νοσοκομείου 2014-15.

Γ.Ν.Α. «ΚΑΤ» & ΕΚΑ Γιάννης Ηλιόπουλος, Αντιστράτηγος εν αποστρατεία, Επίτιμος Γενικός Επιθεωρητής Στρατού.

Γ.Ν. Πατρών «Άγιος Ανδρέας» Ηλίας Θεοδωρόπουλος, Οικονομολόγος-Σύμβουλος Επιχειρήσεων.

Γ.Ν. Μυτιλήνης «Βοστάνειο» Γεώργιος Καμπούρης, Αντιστράτηγος εν αποστρατεία. και άλλοι παρόμοιοι...

Επί υπουργείας Κικίλια οι διοικητές νοσοκομείων είναι υποχρεωμένοι να υπογράφουν συμβόλαιο αποδοτικότητας. Το συμβόλαιο αυτό θέτει οικονομικούς διαχειριστικούς στόχους που αποτελούν βασικό κεφάλαιο στη Σύμβαση Αποδοτικότητας. Έτσι, οι νέοι επικεφαλής των νοσοκομείων θα ελέγχονται για την πορεία (μείωσης) των ληξιπρόθεσμων οφειλών, για την έκδοση ισολογισμών, τη σωστή λειτουργία των λογιστηρίων και την παραγωγική χρήση αναλυτικής λογιστικής.

Για την κυβέρνηση η συνετή διαχείριση των νοσηλευτικών μονάδων επιβάλλει επίσης στους διοικητές να μειώσουν το κόστος προμηθειών, ενέργειας αλλά και συντήρησης του νοσοκομείου, να παρακολουθούν τις δαπάνες για φάρμακο, υγειονομικό υλικό, αντιδραστήρια και ορθοπεδικό υλικό, να αξιοποιήσουν την ακίνητη περιουσία των νοσοκομείων και τέλος να βελτιώσουν το επίπεδο αξιοπιστίας των οικονομικών δεδομένων..


Τι πρέπει να γίνει


Όπως διαπιστώνετε η διάλυση της δημόσιας υγείας είναι δρομολογημένη εδώ και χρόνια και υπηρετείται από όλα τα κόμματα με πρόσχημα το χρέος. 

Κανένα κομμα της βουλής δεν αμφισβήτησε το υποτιθέμενο χρέος. Όλα τα κόμματα της νέας Βουλής που προέκειψε από τις εκλογές της 25ης Ιουνίου και που δεν συστάθηκε ποτέ σε σώμα,  δέχονται τα μνημόνια ως θέσφατο και ως αναπόδραστη συνθήκη διοίκησης της χώρας.

Κανείς τους δεν μιλά για τους τεράστιους προυπολογισμούς και οικονομικούς απολογισμούς της Ελλάδας και για την δυνατότητα αποπληρωμής του δημόσιου και ιδιωτικού χρέους.  Άρα δεν υπάρχει αντιπολίτευση μέσα στην βουλή για να αποτρέψει την ιδιωτικοποίηση της υγείας και την φτωχοποίηση των πολιτών. 

Οι ίδιοι οι πολίτες ΕΝΩΜΕΝΟΙ είμαστε αυτοί που έχουμε την δύναμη να αποκαταστήσουμε την ΥΓΕΙΑ του περιβαλλοντός μας.
 
Μόνο η Συνέλευση Ελλήνων μέσα από τον νομικά κατοχυρωμένο πολιτικό φορέα Ελλήνων Συνέλευσις  μπορεί να ξεχρεώσει και να διαχειριστεί τον τεράστιο πλούτο που ανήκει στους Έλληνες πολίτες που όλοι μαζί θα εκτελέσουμε την τεράστια μεταρρύθμιση για ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ.

Μόνο η Ελλήνων Συνέλευσις μπορεί να προχωρήσει σε τεράστιες επενδύσεις για μία ολιστική κάλυψη των αναγκών υγείας των πολιτών, έτσι όπως έχει δεσμευτεί μέσα από τις προγραμματικές της δηλώσεις https://esynidisi.blogspot.com/2020/05/programmatikes-dilosis-ellinon-synelefsis-artemis-sorras.html

ΓΕΩΡΓΙΑ ΒΑΓΕΝΑ- μέλος του πολιτικού φορέα ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ στον Νομό Αχαΐας - τηλ. 6993013015


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Ο ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ 6ΟΟ:
ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΟΛΙΤΗΣ;

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΑΙΘΕΡΙΚΗ ΓΡΑΦΗ - ΕΛΛΑΝΙΑ ΚΕΙΜΕΝΑ:

Post Top Ad

ΣΕΛΙΔΕΣ