ΓΕΩΡΓΙΑ ΒΑΓΕΝΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ ΒΑΓΕΝΑ - ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Post Top Ad

31 Μαρτίου 2021

Έκτακτη κρατική επιχορήγηση στην Εκκλησία της Ελλάδας, το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος (ΚΙΣΕ) και αλλα θρησκευτικα παραμαγαζα..

Εκτακτη επιχορήγηση από το κράτος, η οποία θα βαρύνει τον προϋπολογισμό προς την Εκκλησίά της Ελλάδος το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος (ΚΙΣΕ) και προς λοιπούς θρησκευτικούς φορείς!



Σε έκτακτη επιχορήγηση προς την Εκκλησία της Ελλάδος και προς λοιπούς θρησκευτικούς φορείς προχωράει με απόφασή της η κυβέρνηση, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα οικονομικά προβλήματα που δημιουργήθηκαν από την πανδημία τον τελευταίο χρόνο.

Η τροπολογία που ενσωματώθηκε στο κατεπείγον σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υγείας, έχει τις υπογραφές του Υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, της Υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως και του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Θεόδωρου Σκυλακάκη και εκτός από την Εκκλησία της Ελλάδας, αφορά την εκκλησία της Κρήτης, τις Ιερές Μητροπόλεις Δωδεκανήσου, το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος (ΚΙΣΕ), τα Εκκλησιαστικά Νομικά Πρόσωπα (ΕΝΠ), τα θρησκευτικά νομικά πρόσωπα (ΘΝΠ) και τις θρησκευτικές κοινότητες που διαθέτουν άδειες ευκτήριου οίκου.

Επίσης, την ίδια τροπολογία παρατείνεται κατά ένα έτος η κατ' εξαίρεση πρόσληψη ιεροδιδασκάλων για της τρεις μουφτείες της Θράκης.

Αναλυτικά η τροπολογία


Τα κριτήρια και οι προϋποθέσεις ανά δικαιούχο και τα λοιπά διαδικαστικά θέματα, θα καθοριστούν από Κοινή Υπουργική Απόφαση.

Με την ίδια τροπολογία παρατείνεται για ένα χρόνο η κατ' εξαίρεση πρόσληψη σε θέσεις ιεροδιδασκάλων, Ελλήνων πολιτών της μουσουλμανικής μειονότητας που είναι απόφοιτοι των Ιεροσπουδαστηρίων Εχίνου και Κομοτηνής ή απόφοιτοι Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με δεκαετή προϋπηρεσία στο αντικείμενο.

Όπως φαίνεται, η ενίσχυση αυτή προέκυψε μετά την πρόσφατη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των τακτικών επαφών του Πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο και μεταξύ άλλων, συζητήθηκε η εξέλιξη της πανδημίας και η υλοποίηση του σχεδίου της κυβέρνησης για την αντιμετώπισή της.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τις τροποποιήσεις που κατατέθηκαν και φέρουν τις υπογραφές του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, της υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκης Κεραμέως και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Θεόδωρου Σκυλακάκη:

"Το Δημόσιο δύναται να καταβάλει εφάπαξ έκτακτη επιχορήγηση προς το νομικό πρόσωπο της Εκκλησίας της Ελλάδος, το νομικό πρόσωπο της Εκκλησίας της Κρήτης, τις Ιερές Μητροπόλεις Δωδεκανήσου, το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος (Κ.Ι.Σ.Ε.), τα Εκκλησιαστικά Νομικά Πρόσωπα (Ε.Ν.Π.), τα Θρησκευτικά Νομικά Πρόσωπα (Θ.Ν.Π.) του ν. 4301/2014 (Α’ 223), που διαθέτουν άδειες ευκτήριου οίκου και τις θρησκευτικές κοινότητες που διαθέτουν άδειες ευκτήριου οίκου, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις έκτακτες ανάγκες τους λόγω της εμφάνισης και διάδοσης του κορωvοϊού COVID – 19 και να ενισχύσουν το φιλανθρωπικό τους έργο".

Επίσης: "Mε κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Παιδείας και Θρησκευμάτων καθορίζονται το ύψος της επιχορήγησης, τα κριτήρια και οι προϋποθέσεις χορήγησής της ανά δικαιούχο, η διαδικασία υποβολής σχετικής αίτησης, τα απαιτούμενα στοιχεία και δικαιολογητικά, η διαδικασία και ο τρόπος χορήγησης της ενίσχυσης, οι υποχρεώσεις των δικαιούχων, και κάθε άλλο συναφές ζήτημα για την εφαρμογή".

Σημειώνεται πως κατά την συνεδρίασή της για τον μήνα Μάρτιο, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος ενημερώθηκε αναφορικά με τη "θετική ανταπόκριση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο αίτημα της Ιεράς Συνόδου για την αρωγή της Ελληνικής Πολιτείας μέσω της μερικής συμβολής στις ετήσιες δαπάνες μισθοδοσίας του λαϊκού προσωπικού των εκκλησιαστικών φορέων", όπως σημειώνει το πρακτορείο Ορθοδοξία.

πηγη 

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΠΑΡΑΜΑΓΑΖΑ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΟΛΟΙ  ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΠΕΙΝΑΝΕ ΣΕ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΚΑΤΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟΥ ΕΓΚΛΕΙΣΜΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΕΠΤΕΑ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΡΧΕΤΑΙ!

ΕΝΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ! 
ΤΟΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΑΝΘΡΩΠΟΚΕΝΤΡΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΜΕ ΑΞΙΕΣ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΝΟΜΟΥΣ ΝΟΜΕΤΕΛΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΦΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΓΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΚΗ ΤΟΥ ΘΕΣΗ!

ΠΑΡΕ ΘΕΣΗ ΚΑΙ Ε.ΣΥ.!!

ΔΙΑΒΑΣΕ

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ «ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ» Με τους διακριτικούς τίτλους: «Ε.ΣΥ.», «ΕΛ.ΕΥΣΙΣ» και «ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ» 


                             ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑ ΜΑΣ!



ΓΕΩΡΓΙΑ ΒΑΓΕΝΑ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΧΑΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ
ΤΗΛ. 6993013015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Ο ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ 6ΟΟ:
ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΟΛΙΤΗΣ;

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΑΙΘΕΡΙΚΗ ΓΡΑΦΗ - ΕΛΛΑΝΙΑ ΚΕΙΜΕΝΑ:

Post Top Ad

ΣΕΛΙΔΕΣ