ΓΕΩΡΓΙΑ ΒΑΓΕΝΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ ΒΑΓΕΝΑ - ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Post Top Ad

19 Σεπτεμβρίου 2021

ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΡΤ ΧΩΡΙΣ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ ΜΕ ΘΥΜΑ ΕΞΑΧΡΟΝΟ ΠΑΙΔΙ

ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΩΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ ΠΕΛΕΤΙΔΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΑΡΥ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟ ΕΞΑΧΡΟΝΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΠΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΡΤ ΠΑΤΡΑΣ



ΚΑΓΚΕΛΑ ΠΑΡΕΛΑΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΥΦΙΑ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΧΩΡΙΖΑΝ ΤΟΥΣ ΘΕΑΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ  ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΚΑΡΤ... ΗΤΑΝ ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΟΥ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΣΟΒΑΡΟΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ



ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΜΕΤΡΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΔΙΕΝΕΡΓΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΑΤΡΕΩΝ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΡΤ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΟΥΝ ΟΜΙΛΟΙ ΚΑΙ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΜΕΓΑΛΟΚΑΡΧΑΡΙΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΓΕΜΙΣΟΥΝ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ ΠΟΥ ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΦΙΛΟΛΑΪΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΠΕΛΕΤΙΔΗ!


ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΑΠΕΙΡΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΟ ΔΗΘΕΝ "ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ EVENT" TOY ΦETINOY PICK KART ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ https://www.carandmotor.gr/

Pick Patras: Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος εγκλήματος

Το ίδιο το παρελθόν του αγώνα είχε αναδείξει τα κενά ασφαλείας ενός πρόχειρα στημένου street circuit, με ανύπαρκτες εξόδους διαφυγής και μοναδική δικλίδα ασφαλείας τα πλαστικά προστατευτικά και τα μεταλλικά κιγκλιδώματα που κρατούν τον κόσμο μακριά. Το πόσο μακριά έγκειται στην κρίση… των διοργανωτών, κρίνοντας παρ’ όλα αυτά από το σημερινό συμβάν το οποίο προκάλεσε τον σοβαρό τραυματισμό ενός μικρού αγοριού, όχι αρκετά μακριά.

Δεν είναι, όμως, μόνο η ανεπαρκής απόσταση των θεατών από τα αγωνιστικά δρώμενα η οποία ευθύνεται για το «ατυχές» γεγονός, αλλά και το πάρτι διασημοτήτων το οποίο οι διοργανωτές έστησαν, αψηφώντας τους κινδύνους που μπορεί να κρύβει η είσοδος κακών ερασιτεχνών σε ένα street circuit γεμάτο από ανυποψίαστους θεατές.

Ένα ηλεκτρικό καρτ με απόδοση ανάλογη ενός αγωνιστικού στα χέρια ενός οδηγού, το μοναδικό «αγωνιστικό» προσόν του οποίου είναι το… διάσημο επώνυμο.

Η κακή στιγμή θα πουν πολλοί ή τουλάχιστον εκείνοι που θα θελήσουν να υποβαθμίσουν την εγκληματική προχειρότητα με την οποία στήθηκε ένας αγώνας διασημοτήτων λες και ήταν ποδοσφαιρικός, ωστόσο, εκείνη η «στιγμή» -η οποία στο παρελθόν έχει στοιχήσει ανθρώπινες ζωές- θα πρέπει να σταματήσει να είναι κακή.

Το σημερινό ατύχημα αποτελεί την καλύτερη απόδειξη ότι οι ιθύνοντες του ελληνικού motorsport -αν υφίσταται κάτι τέτοιο- δεν έμαθαν τίποτα από τον άδικο χαμό ενός μικρού παιδιού το 2010 σε μια πίστα -τρόπος του λέγειν- ανάλογων προδιαγραφών.

Και πώς να διδάχθηκαν κάτι, όταν λίγα χρόνια αργότερα οι διοργανωτές του αιματοβαμμένου Auto Festival φιγουράρουν στις ακριβοθώρητες σελίδες του Ειδικού Τύπου ως άλλοι Μεσσίες του ελληνικού μηχανοκίνητου αθλητισμού.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Ο ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ 6ΟΟ:
ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΟΛΙΤΗΣ;

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΑΙΘΕΡΙΚΗ ΓΡΑΦΗ - ΕΛΛΑΝΙΑ ΚΕΙΜΕΝΑ:

Post Top Ad

ΣΕΛΙΔΕΣ