ΓΕΩΡΓΙΑ ΒΑΓΕΝΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ ΒΑΓΕΝΑ - ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Post Top Ad

06 Νοεμβρίου 2021

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΜΟΛΥΒΙΑΤΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΩΝ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΤΟΥ 2007 (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΔΥΤ. ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ)

Η "ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ" ΕΞΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΛΟΠΗΣ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΥΣ ΤΟΥ 2007 ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΜΟΛΥΒΙΑΤΗ 



Ε.ΣΥ. - ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΒΑΡΒΑΣΑΙΝΑ ΗΛΕΙΑΣ, Τ.Κ. 27131, ΕΛΛΑΣ

Α.Φ.Μ. 997343310, Δ.Ο.Υ. ΠΥΡΓΟΥ, ΑΡ. ΓΕΜΗ 132545107000

Τηλ. +30 2621044277, Ε-ΜΕΙΛ: esydpdp@gmail.com

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 05/11/2021

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΜΟΛΥΒΙΑΤΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΩΝ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΤΟΥ 2007

Πέρασαν 14 δεκατέσσερα χρόνια μετά τις φονικές πυρκαγιές του 2007 στην Ηλεία για να ενεργοποιηθεί η Δικαιοσύνη σχετικά με το μεγάλο σκάνδαλο κλοπής δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ που είχαν δωριθεί για τους πυρόπληκτους στο Ειδικό Ταμείο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών!

Οι Έλληνες πολίτες της «Ελλήνων Συνέλευσις», δεν έχουν κοντή μνήμη και  θυμούνται τα στοιχεία του εγκλήματος που εκθέτουν το ίδιο το κομματικό κράτος.

Τα σκάνδαλα αυτού του Ταμείου γνωστού ως «Ταμείο Μολυβιάτη» ξεκινούν από την σύστασή του το 2007. Την επόμενη κι όλας μέρα από την κατάσβεση των πυρκαγιών στην Ηλεία που στοίχησαν την ζωή σε 46 συνανθρώπους μας, η κυβέρνηση Καραμανλή άνοιξε ειδικό τραπεζικό λογαριασμό στην Τράπεζα της Ελλάδος, υπέρ των πυρόπληκτων! Απαγόρευσαν μάλιστα αυστηρά σε Δήμους ή Νομαρχίες ή συλλόγους ή σε οποιονδήποτε, να ανοίξουν κι αυτοί λογαριασμό!
Κι αυτό για να συγκεντρώσουν οι ίδιοι όλο το χρήμα!

Από όλο τον πλανήτη οι άνθρωποι έστειλαν χρήματα και συγκεντρώθηκαν τότε περίπου 180.000.000 ευρώ προκειμένου να φτάσουν κατευθείαν στους πυρόπληκτους της Πατρίδας μας.

Το 2008 στο Ταμείο Μολυβιάτη είχαν συγκεντρωθεί μαζί με τους τόκους περίπου 210.000.000 ευρώ τα όποια δεν έφτασαν στους πυρόπληκτους. Η ιστοσελίδα του Ταμείου www.etaea.gr έδειχνε τότε ότι  τα περισσότερα χρήματα «εκλάπησαν» μέσω επιχορηγήσεων διαφόρων έργων άσχετων προς τους πυρόπληκτους, ενώ η ίδια ιστοσελίδα εξαφανίστηκε και ουδείς έχει πρόσβαση στο περιεχόμενο της από  το 2010!

Υπήρξαν σοβαρές καταγγελίες, ακόμα και από τους ίδιους τους δωρητές, ότι μεγάλα ποσά των χρημάτων αυτών «χάθηκαν» στην πορεία χωρίς να χτισθούν νέα σπίτια για τους πάνω από 6.000 άστεγους των οποίων τα σπίτια κάηκαν ολοσχερώς!

Ενδεικτικά, ένας εκ των δωρητών, ο Ηλείος Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος, συνιδιοκτήτης της Χαλυβουργικής, απαίτησε από το ελληνικό κράτος να του δοθούν πίσω τα 37 εκατ. ευρώ που είχε δωρίσει για τους πυρόπληκτους της Ηλείας και τα οποία δεν χρησιμοποιήθηκαν ποτέ για τον σκοπό αυτό.

Το 2010, τρία χρόνια μετά την σύσταση του Ταμείου Μολυβιάτη, η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ ενσωμάτωσε το Ταμείο στο «Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων» από το οποίο «εξαφανίστηκαν» περίπου 28 εκατομμύρια ευρώ! Ενώ ένα χρόνο μετά, τα χρήματα  αυτού του Ταμείου μέσα από το «Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων» τέθηκαν υπό τους περιορισμούς που έθεσε η Τρόικα το καλοκαίρι του 2011, στο πρώτο Μνημόνιο!

Από το 2007 οι Κυβερνώντες ενεπλάκησαν με το “Ταμείο Μολυβιάτη” , ΟΛΑ τα κόμματα και η Δικαιοσύνη ΓΝΩΡΙΖΑΝ για το μεγάλο σκάνδαλο κλοπής αλλά δεν διερεύνησαν τις καταγγελίες!

ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ, ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ;

Σήμερα μετά από 14 χρόνια δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η Δικαιοσύνη ενεργοποιήθηκε και διερευνά μέχρι και πολιτικά στελέχη του πρώην ΥΠΕΧΩΔΕ.

Καλούμε την Δικαιοσύνη αυτή την φορά να δικάσει δίκαια ως ανεξάρτητη και όχι ως φερέφωνο της κομματικής ηγεσίας, μια κομματική ηγεσία που λειτουργεί με όρους Μαφίας μέσα στο ίδιο μας το Κράτος όπως αποδεικνύει και η ίδια η έρευνα για την τεράστια κλοπή του Ταμείου Μολυβιατη για τους πυρόπληκτους!

Οι αδικοκαμμένοι συμπολίτες μας ζητούν δικαίωση!

 

Τα γραφεία της Κεντρική Διοίκησης Περιφέρειας Δυτικής Πελοποννήσου της Ελλήνων Συνέλευσις στην Βαρβάσαινα Πύργου είναι ανοιχτά για όλους τους πολίτες κάθε  Δευτέρα και Πέμπτη από τις 19:00-21:00

Τηλ. σταθερό 2621044277


Καθημερινά μπορούν να επικοινωνούν με:

τον Διευθυντή Γραφείουτης ΚΠΔΔΠ Γεώργιο Βρυνιώτη  στοτηλ.6907006450

και τον Γενικό Γραμματέατης ΚΠΔΔΠΑλέξανδρο Μυλωνά στο τηλ. 6932412267

Εκ της ΚΔΠΔΠ

Η Σύμβουλος Τύπου και Ενημέρωσης Βαγενά Γεωργία (ΤΗΛ. 6993013015)





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Ο ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ 6ΟΟ:
ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΟΛΙΤΗΣ;

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΑΙΘΕΡΙΚΗ ΓΡΑΦΗ - ΕΛΛΑΝΙΑ ΚΕΙΜΕΝΑ:

Post Top Ad

ΣΕΛΙΔΕΣ