ΓΕΩΡΓΙΑ ΒΑΓΕΝΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ ΒΑΓΕΝΑ - ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Post Top Ad

21 Νοεμβρίου 2021

Τεράστιες αυξήσεις στους λογαριασμούς του ρεύματος, εως και τριπλάσια ποσά καλούνται να πληρώσουν οι καταναλωτές!

 Ηλεκτροσόκ σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις από τους λογαριασμούς του ρεύματος, έως και τριπλάσια ποσά καλούνται να πληρώσουν οι καταναλωτές, ενώ η κυβέρνηση επιδοτεί με ποσό μόνο 39 ευρώ! Μας πάνε για ενεργειακή φτώχεια....




Καμία σχέση δεν έχουν τα όσα εξήγγειλε η Κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σχετικά με τις αυξήσεις στους λογαριασμούς και την στήριξη που σχεδιάστηκε για να απορροφηθεί η διαφορά αυτή με επιδότηση. Τις τελευταίες ημέρες οι Ηλείοι καταναλωτές λαμβάνουν υπέρογκους λογαριασμούς - εκκαθαριστικούς - όπου τα ποσά είναι υπερδιπλάσια αυτών που πλήρωναν έως τώρα.

Αιτία φαίνεται πως είναι η Ρήτρα Αναπροσαρμογής Χρεώσεων Προμήθειας, ένα ποσό που προστέθηκε στους λογαριασμούς και τους απογείωσε…

Από την άλλη φαίνεται πως ακολουθήθηκε σε κάποιες περιπτώσεις ένα “τρικ” στις καταμετρήσεις όπου έγιναν για τον εκκαθαριστικό λογαριασμό και ουσιαστικά το σύνολο ή το μεγαλύτερο μέρος της κατανάλωσης προηγούμενων μηνών, “χρεώθηκε” με τις αυξημένες τιμές του ρεύματος που ισχύουν το τελευταίο διάστημα

Σε λογαριασμό οικιακού καταναλωτή στον Πύργο όπου μηνιαία χρέωση δεν ξεπερνούσε τα 200 ευρώ, το νέο ποσό ήρθε στα 580 ευρώ.

Σε επιχείριση στον Πύργο ο λογαριασμός ήρθε 8706 ευρώ εκ των οποίων τα 4680 αποτελούν συνέπεια της Ρήτρας Αναπροσαρμογής.

Σε άλλη περίπτωση επιχείρησης στην Αμαλιάδα με συγκεκριμένη κατανάλωση ρεύματος κάθε μήνα, ο περσινός λογαριασμός στο ίδιο διάστημα ήταν 4510 ευρώ. Φέτος στο ίδιο διάστημα ο λογαριασμός ήρθε 10.700 ευρώ.

Όπως γίνεται αντιληπτό οι αυξήσεις στο ρεύμα ξεπερνούν κατά πολύ το 100% και δεν έχουν καμία σχέση με τα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση…

Και η ενεργειακή κρίση υπό αυτές τις συνθήκες θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια σε ενεργειακή φτώχεια.

Αν οι αυξήσεις οφείλονται σε κακές πρακτικές των εταιριών ενέργειας, η Κυβέρνηση και η ΡΑΕ οφείλουν να παρέμβουν άμεσα γιατί πολύ σύντομα χιλιάδες πολίτες θα βρεθούν στο σκοτάδι μη έχοντας τη δυνατότητα να εξοφλήσουν τους παραφουσκωμένους λογαριασμούς της ενέργειας…

Και μην ξεχνάμε πως η κοινωνία ήδη δέχεται δυσβάσταχτα οικονομικά βάρη από τις τιμές των καυσίμων τόσο για την κίνηση όσο και για την θέρμανση, αλλά και τις αυξήσεις στα βασικά αγαθά, που συμπαρασύρουν οι υπόλοιπες αυξήσεις. ΠΗΓΗ




Για τους καταναλωτές, ακόμη και η νέα αυξημένη επιδότηση των 39 ευρώ τον μήνα περιορίζει μόνο κατά το ήμισυ την επιβάρυνση από τη χονδρεμπορική τιμή ρεύματος, που για το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου κινείται μεσοσταθμικά στα 208 ευρώ η μεγαβατώρα. Με αυτή την τιμή, ένα μέσο νοικοκυριό με κατανάλωση 400 κιλοβατωρών τον Νοέμβριο θα πλήρωνε για ρήτρα αναπροσαρμογής 80 ευρώ και με την επιδότηση θα πληρώσει 41 ευρώ. Στο τετράμηνο δηλαδή, ακόμη και μετά την επιδότηση, θα πληρώσει επιπλέον 164 ευρώ για το ρεύμα που θα καταναλώσει. Στα 18 ευρώ τον μήνα και συνολικά στα 72,12 ευρώ το τετράμηνο 9/6 έως 7/10 περιορίστηκε η επιβάρυνση καταναλωτή της ΔΕΗ, μετά την κρατική επιδότηση και τις εκπτώσεις της ίδιας της εταιρείας, διάστημα που για τον πρώτο μήνα δεν χρέωσε ρήτρα αναπροσαρμογής, αφού αυτή τέθηκε σε εφαρμογή από 6 Αυγούστου.

Το βάρος των επιδοτήσεων πάντως έχει μεταφερθεί στους προμηθευτές, οι οποίοι είναι εκείνοι που σε πρώτη φάση καλύπτουν τις εκπτώσεις στα τιμολόγια, χωρίς κάποια υπουργική απόφαση να καθορίζει το ύψος, τους όρους και τις προϋποθέσεις χορήγησής τους, αλλά στηριζόμενοι σε απλές εξαγγελίες. ΠΗΓΗ

ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ ΙΔΙΩΤΕΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΓΑΘΟ ΡΕΥΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ??


 Η ενέργεια έχει δοθεί στους ανθρώπους ως θείο δώρο και θα πρέπει να ενσωματώνεται στη δομή της πολιτειακής δράσης με αποδοτικούς πρωτοποριακούς τρόπους.

Η ενέργεια θα παύσει να είναι στοιχείο εκμετάλλευσης και πλουτισμού των επικυρίαρχων και θα παρασχεθούν από την Ελλήνων Πολιτεία προς τους πολίτες ενέργειες απόλυτα συμβατές με το περιβάλλον σε τιμές που να αντιπροσωπεύουν μόνο το κόστος των εγκαταστάσεων διανομής.




7.0. ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ – ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Η βιομηχανία θα δομηθεί να παρέχει αυτάρκεια σε όλους τους τομείς. Αυτό θα επιτευχθεί λαμβάνοντας πάντα υπόψη τις παγκόσμιες συνθήκες για πιθανές συνεργασίες, εκτέλεση σχεδίων και επενδύσεων στους πιο νευραλγικούς τομείς.
7.1. Η βιομηχανία θα δομηθεί πάνω στο πλαίσιο της τεχνολογίας αιχμής του σημερινού παγκόσμιου γίγνεσθαι με προοπτική την ανάπτυξη πρωτοπόρων και καινοτόμων τεχνολογιών οι οποίες ως ευρεσιτεχνίες βρίσκονται στα χέρια της Ελλήνων Πολιτείας καθώς επίσης θα κληθούν οι απανταχού Έλληνες πολίτες, επιστήμονες, εφευρέτες για να προσφέρουν τις γνώσεις τους και την ευφυΐα που έχουν κληρονομήσει από το γένος μας, στην Ελλήνων Πολιτεία.
7.2. Η βιομηχανία θα στηριχθεί στις πρώτες ύλες, που βρίσκονται στην Ελληνική γη.
7.3. Δίδεται ιδιαίτερη βαρύτητα στον εξορυκτικό και μεταλλευτικό κλάδο για να υπάρξει υποδομή παραγωγής των πρώτων υλών, που είναι αναγκαία για την βιομηχανική δραστηριότητα. Θα δοθεί ιδιαίτερη βάση στην παραγωγή σπάνιων μετάλλων, σπάνιων γαιών που βρίσκονται στην Ελληνική γη καθώς και η εκμετάλλευση τους.
7.4. Ειδικές μονάδες για καλύτερους τρόπους μεγιστοποίησης της εκμετάλλευσης, ειδικά βελτιωτικά και προστατευτικά μέτρα για τους βιοτικούς, αβιοτικούς, ενεργειακούς ή/ και εν δυνάμει φυσικούς πόρους όπως αυτοί κατηγοριοποιούνται σε ανανεώσιμους και μη ανανεώσιμους: Ατμοσφαιρικός αέρας, νερό, έδαφος, φυσική χλωρίδα και πανίδα, ορυκτός πλούτος υπεδάφους, ηλιακή ακτινοβολία, φυσική ομορφιά κ.ο.κ.
7.5. Όλη η παραγωγή από τα μεταλλεία της Ελλάδος θα χρησιμοποιούνται ως πρώτη ύλη στην ελληνική μεταποιητική βιομηχανία. Δεν θα εξάγονται πρωτογενής πρώτες ύλες παρά μόνο μεταποιημένα βιομηχανικά προϊόντα, που θα περιλαμβάνουν την υπεραξία της μεταποίησης. Με αυτό τον τρόπο η Ελλάδα καθίσταται αυτάρκης και αυτοδύναμη στις βιομηχανικές πρώτες ύλες.
7.6. Για την ανταγωνιστικότητα των βιομηχανικών προϊόντων η προϋπόθεση που χρειάζεται, είναι να σταματήσει η υπερεκμετάλλευση των πόρων ενέργειας για λόγους κερδοσκοπικούς και η αναπροσαρμογή του κόστους της ενέργειας σε χαμηλότερες τιμές.
7.7. Για να υλοποιηθεί ένας τέτοιος σχεδιασμός χρειάζεται χρήση ενέργειας χαμηλότερου κόστους. Η Ελλήνων Πολιτεία είναι έτοιμη να ΣΕΛΙΔΑ 19 από 40
εφαρμόσει εναλλακτικές πράσινες τεχνολογίες, οι οποίες θα είναι υψηλών προδιαγραφών με πλήρη ασφάλεια και απόλυτο σεβασμό ως προς το περιβάλλον.
7.8. Μια από αυτές τις τεχνολογίες, που θα εφαρμοστούν, είναι παραγωγή υδρογόνου μέσω ηλεκτρολυτικής διαδικασίας με χρησιμοποιούμενη ενέργεια για ηλεκτρόλυση, την ηλιακή.
7.9. Όλες οι εναλλακτικές μορφές ενέργειας που θα χρησιμοποιηθούν θα έχουν σαν κατάληξη την χρήση ελεύθερης ενέργειας, που είναι η νομοτελειακή χρήση ενέργειας για τον πλανήτη μας.
Η Ελλήνων Πολιτεία θα καταστήσει το Ελληνικό κράτος πλήρως αυτοδύναμο βιομηχανικά και ενεργειακά θέτοντας το παγκόσμιο πρότυπο εφηρμοσμένης Τέχνης του Λόγου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Ο ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ 6ΟΟ:
ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΟΛΙΤΗΣ;

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΑΙΘΕΡΙΚΗ ΓΡΑΦΗ - ΕΛΛΑΝΙΑ ΚΕΙΜΕΝΑ:

Post Top Ad

ΣΕΛΙΔΕΣ