ΓΕΩΡΓΙΑ ΒΑΓΕΝΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ ΒΑΓΕΝΑ - ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Post Top Ad

31 Μαρτίου 2022

Η Apple, η Meta (facebook) έδωσαν δεδομένα χρηστών σε χάκερ που χρησιμοποιούσαν πλαστά αιτήματα

 

Η Apple, η Meta (facebook) έδωσαν δεδομένα χρηστών σε χάκερ που χρησιμοποιούσαν πλαστά αιτήματα.

 ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ «ΤΡΥΠΙΑ» Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΧΡΗΣΤΩΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ!



Σύμφωνα με το Bloomberg News Η Apple Inc. και η Meta Platforms Inc., η μητρική εταιρεία του Facebook, αλλά και άλλες εταιρίες που παρέχουν πλατφόρμες κοινωνικης δικτυωσης όπως η Snap Inc και ανταλλαγής μηνυμάτων και ψηφιακής διανομής όπως η Discord, παρείχαν δεδομένα πελατών σε χάκερ που ΠΑΡΙΣΤΑΝΑΝ τους αξιωματούχους επιβολής του νόμου υποβάλλοντας πλαστά «αιτήματα δεδομένων έκτακτης ανάγκης». Κανονικά, τέτοια αιτήματα παρέχονται μόνο με ένταλμα έρευνας ή κλήτευση υπογεγραμμένη από δικαστή… Ωστόσο, τα επείγοντα αιτήματα δεν απαιτούν δικαστική απόφαση γεγονός που επιτρέπει στην κάθε εταιρία να διαχειρίζεται και να αποφασίζει κατά το δοκούν κατά πόσον θα παρέχει τα δεδομένα των χρηστών σε αμφιβόλου νομιμότητας αρχές που κάνουν αιτήματα..

Ερευνητές κυβερνοασφαλειας που διερευνούν την υπόθεση επισημαίνουν το έλλειμμα ασφάλειας αφού οι λεγόμενοι «χακερ» μπορούν εύκολα με μια απλή διαδικασία να παραβιάζουν τομείς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των αρχών επιβολής του νόμου σε όλο τον κόσμο, καθώς οι πληροφορίες σύνδεσης για αυτούς τους λογαριασμούς είναι διαθέσιμες προς πώληση σε διαδικτυακές αγορές εγκληματικότητας.

«Τα υπόγεια καταστήματα του Dark web περιέχουν παραβιασμένους λογαριασμούς email των υπηρεσιών επιβολής του νόμου, οι οποίοι θα μπορούσαν να πωληθούν με τα συνημμένα cookies και μεταδεδομένα σε οποιονδήποτε από $10 έως $50 δολάρια.», δήλωσε ο Gene Yoo, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κυβερνοασφάλειας Resecurity, Inc. Ωστόσο οι εταιρείες κυβερνοασφαλειας δηλώνουν ότι είναι δύσκολο να βρεθεί λύση…

Δηλώνουν δηλαδή την αποτυχία τους να προστατέψουν τα προσωπικά δεδομένα των πολιτων που με τόσο σθένος δήθεν υπερασπίζονται κυβερνήσεις ΟΗΕ και ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ Και ΜΑΛΙΣΤΑ την στιγμή που οι πολιτικές παγκοσμίως υποχρεώνουν τους πολίτες να συναλλάσσονται σχεδόν αποκλειστικά ηλεκτρονικά και διαδικτυακά.

Όλη η είδηση εδω https://www.aljazeera.com/economy/2022/3/30/apple-meta-gave-user-data-to-hackers-who-used-forged-requests

 


ΓΕΩΡΓΙΑ ΒΑΓΕΝΑ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΧΑΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

ΤΗΛΕΦΩΝΟ 6993013015 

EMAIL: georgiavayena@gmail.com BLOG: https://georgiavayena.blogspot.com/ 

https://www.facebook.com/georgiavayena/ 

https://www.instagram.com/georgiavayena/ 

https://twitter.com/georgiavayena

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Ο ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ 6ΟΟ:
ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΟΛΙΤΗΣ;

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΑΙΘΕΡΙΚΗ ΓΡΑΦΗ - ΕΛΛΑΝΙΑ ΚΕΙΜΕΝΑ:

Post Top Ad

ΣΕΛΙΔΕΣ