ΓΕΩΡΓΙΑ ΒΑΓΕΝΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ ΒΑΓΕΝΑ - ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Post Top Ad

06 Αυγούστου 2020

Οι συνταξιούχοι δεν θα δουν ούτε ένα ευρώ από τα αναδρομικά που επιδίκασε το ΣτΕ

Πάνω από 1,5εκ συνταξιούχοι δεν θα δουν ούτε ένα ευρώ από τα αναδρομικά που επιδίκασε το ΣτΕ αλλά δεν θέλησε να νομοθετήσει η κυβέρνηση

Η κυβέρνηση ζήτησε από τους χαμηλοσυνταξιούχους να επιδείξουν... κοινωνική αλληλεγγύη στις δύσκολες ημέρες που βιώνει η οικονομία και εάν θέλουν αναδρομικά έναντι μέρους των πολλαπλών περικοπών που υπέστησαν με διαδοχικές ρυθμίσεις από το 2012, θα πρέπει να προσφύγουν... ξανά στα δικαστήρια.

Πάνω από ενάμισι εκατομμύριο συνταξιούχοι δεν θα δουν ούτε ένα ευρώ από τα αναδρομικά που επιδίκασε το ΣτΕ αλλά δεν θέλησε να νομοθετήσει η κυβέρνηση, ζητώντας από τους χαμηλοσυνταξιούχους να επιδείξουν κοινωνική αλληλεγγύη στις δύσκολες ημέρες που βιώνει η ελληνική και η παγκόσμια οικονομία και να αποδεχτούν ότι, εάν θέλουν αναδρομικά έναντι μέρους των πολλαπλών περικοπών που υπέστησαν με διαδοχικές ρυθμίσεις από το 2012, θα πρέπει να προσφύγουν... ξανά στα δικαστήρια. Κι αυτοί δεν είναι άλλοι από τους χαμηλοσυνταξιούχους, πρώην δικαιούχους ΕΚΑΣ, τους συνταξιούχους του πρώην ΙΚΑ με μεικτά ποσά συντάξεων έως 900 ευρώ, τους περίπου 600.000 συνταξιούχους του ΟΓΑ που λαμβάνουν 330 ευρώ σύνταξη. Πρόκειται για πάνω από 1,5 εκατ. συνταξιούχους με χαμηλά εισοδήματα.
Αναμένεται νέο κύμα προσφυγών για διεκδίκηση αναδρομικών

Αδικημένοι είναι, ωστόσο, και οι 900 χιλιάδες συνταξιούχοι που θα λάβουν κάποια επιστροφή, αλλά μόνο για τις περικοπές που υπέστησαν σε κύριες συντάξεις και όχι γι' αυτές που έγιναν σε δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα, ούτε και στις επικουρικές τους. Συνολικά, όπως φαίνεται και στον πίνακα που δημοσιεύουμε, οι απώλειες από τα αναδρομικά που διεκδικούσαν αλλά δεν θα λάβουν ανέρχονται από 800 έως και 9.000 ευρώ, ανάλογα με τα ποσά της μεικτής κύριας σύνταξής τους.
Από τις απώλειες ύψους 80 δισ. που υπέστησαν 2,4 εκατομμύρια συνταξιούχοι με τις περικοπές των μνημονίων κατά την πολυετή κρίση και από τα 24 δισ. ευρώ που διεκδίκησαν με αγωγές 400 χιλιάδες πολίτες, επιστρέφονται μόλις... 900 χιλιάδες ευρώ, με βάση τη ρύθμιση που κατατέθηκε με τροπολογία στο φορολογικό νομοσχέδιο. Αλλά και οι «τυχεροί» που θα λάβουν τα αναδρομικά μόνο ενός 11μηνου, εφόσον αποδεχθούν τη ρύθμιση, οφείλουν να παραιτηθούν των άλλων διεκδικήσεών τους.

Αναμένεται νέο κύμα προσφυγών για διεκδίκηση αναδρομικών

Κάτω από αυτές τις συνθήκες, το μόνο που μένει στους χαμένους είναι και πάλι η δικαστική προσφυγή. 
Σε αυτή την περίπτωση οι οργανώσεις των συνταξιούχων είναι καλό και φρόνιμο να στηρίξουν οικονομικά τα μέλη τους, καταβάλλοντας οι ίδιες το ποσό που απαιτείται για τη δικαστική προσφυγή. 
Κι αυτό μπορεί να γίνει με τη χρηματοδότηση της διαδικασίας από το αδιάθετο ποσό των 15 εκατομμυρίων ευρώ που έχουν συγκεντρωθεί στον κωδικό του ΕΦΚΑ. 
Πρόκειται για ποσό το οποίο αποταμιεύτηκε από την κράτηση των 0,20 ευρώ του νόμου 4387/2016.

Ισως, λοιπόν, ήλθε η ώρα αυτό το ποσό να επιστρέψει στους συνταξιούχους.

«Tα περισσότερα Ταμεία δεν έχουν στοιχεία για τους συνταξιούχους»


ΠΗΓΗ:

Η ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΚΑΙ Ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ.

ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΑΣΧΕΤΩΣ ΧΡΩΜΑΤΟΣ ΠΑΡΑ-ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΣ ΔΗΘΕΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝΕ ΚΑΜΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ.
ΠΑΊΡΝΕΙ Ο ΕΝΑΣ ΤΗΝ ΣΚΥΤΑΛΛΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΧΕΔΙΟ.

ΣΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΔΕΙΝΑ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΝΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΣΤΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ

ΣΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΠΟΥ ΑΚΟΥΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ (ΜΕ ΜΙΖΕΣ-ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΙΕΣ-ΚΛΟΠΕΣ-ΝΟΜΟΥΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ-ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ-ΣΥΝΕΧΟΜΜΕΝΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΛΑΘΡΑΙΩΝ Κ ΠΟΣΑ ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΑ) 
ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ  ΝΑ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΥΝ ΝΑ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΟΔΗΓΟΥΝ  ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΗΛΙΚΙΑ ΣΤΟΝ ΠΡΟΩΡΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΗΣ.

ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΓΕΛΟΤΟΠΟΙΩΝ ΔΗΘΕΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΦΟΥ ΠΟΤΕ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΥΣΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΣΕ ΣΩΜΑ ΜΕ ΦΕΚ ΝΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΟΜΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑΖΟΥΝ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΗΛΙΚΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΣΥΝΕΧΩΣ ΑΥΞΗΣΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΟΑΠΑΛΛΑΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΜΟΝΟ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ.


ΕΛΛΗΝΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ 
ΠΑΝΩ ΑΠΟΛΑ ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΘΥΜΗΘΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙΣ 
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙΣ ΟΡΘΙΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΘΕΙΣ ΣΤΟΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΣΟΥ 
ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ
ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΕΣΥ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ.

ΔΕΝ ΒΑΡΕΘΗΚΕΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΖΗΤΙΑΝΟΣ?ΖΗΤΟΥΛΑΣ?ΚΑΚΟΜΟΙΡΗΣ?
ΕΣΥ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ??ΔΕΣ ΠΩΣ ΣΕ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝΕ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΑΛΛΟ?
ΚΟΙΤΑΣ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΑΘΕ ΗΜΕΡΑ ΑΝ ΣΟΥ ΚΟΠΕΙ Η ΣΥΝΤΑΞΗ  ΚΑΙ ΠΟΣΟ?

ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ


ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΩΘΟΎΝ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΝ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΩΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ!
ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ, Ο ΠΛΟΥΤΟΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΣ, Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΟ ΑΞΙΑΚΟ ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΝΟΜΟΙ, ΤΑ ΠΑΝΤΑ!

ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑ ΜΑΣ!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΤΩΡΑ ΜΕ ΕΝΑΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ!

ΕΣΥ ΠΑΤΡΕΩΝ- ΒΟΤΣΗ 64- ΠΑΤΡΑ, 
ΩΡΑΡΙΟ ΓΡΑΦΕΙΟΥ: ΤΡ-ΠΕ-ΠΑΡ. 19:00- 21:00
email: esypatreon@gmail.com

ΤΗΛ.2610 009100 ΚΙΝ. 6997255597

ΓΕΩΡΓΙΑ ΒΑΓΕΝΑ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΧΑΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ
ΤΗΛ. 6993013015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Ο ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ 6ΟΟ:
ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΟΛΙΤΗΣ;

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΑΙΘΕΡΙΚΗ ΓΡΑΦΗ - ΕΛΛΑΝΙΑ ΚΕΙΜΕΝΑ:

Post Top Ad

ΣΕΛΙΔΕΣ