ΓΕΩΡΓΙΑ ΒΑΓΕΝΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ ΒΑΓΕΝΑ - ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Post Top Ad

04 Οκτωβρίου 2021

Τι έχει συμβεί στο Facebook και το WhatsApp εξηγείται από ειδικούς τεχνολογίας

Ο ανώτερος αντιπρόεδρος του Cloudflare, Ντάιν Κνέχτ, δήλωσε ότι οι διαδρομές πρωτοκόλλου του Facebook για τις συνοριακές πύλες «αποσύρθηκαν από το διαδίκτυο».

Οι ειδικοί λένε ότι ο κώδικας που λέει στους διακομιστές πού βρίσκεται το Facebook - κάτι σαν μια ταχυδρομική διεύθυνση για υπολογιστές - έχει αφαιρεθεί.



Το Facebook ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ. Αυτή είναι η ετυμηγορία από ειδικούς τεχνολογίας απόψε που εξηγούν τι πιστεύουν ότι συνέβη στο τεράστιο δίκτυο κοινωνικών μέσων και τις σχετικές εφαρμογές του, το Instagram και το WhatsApp.

Πώς μπορεί να συμβεί αυτό; Πώς το Facebook απενεργοποιείται;

Σύμφωνα με πληροφορίες που σαρώνουν το Twitter, ο πρόεδρος της υπηρεσίας φιλοξενίας ιστοσελίδων Cloudflare Dane Knecht εξήγησε τι προκάλεσε την τεράστια διακοπή του Facebook

Ωστόσο, το περιστατικό φαίνεται να είναι λάθος και όχι επίθεση, λένε οι ίδιοι ειδικοί.

Ο Matthew Prince είπε: "Τίποτα που βλέπουμε σχετικά με τη διακοπή των υπηρεσιών Facebook δεν υποδηλώνει ότι ήταν επίθεση. Πιθανότατα η εξήγηση είναι ότι οι διαδρομές της εταιρείας στο Διαδίκτυο (BGP) αποσύρθηκαν κατά λάθος κατά τη συντήρηση".

Ο Dane Knecht πρόσθεσε: "Μετά την επαναφορά του Facebook στο δίκτυο, περιμένω μια μακρά περίοδο αστάθειας. Η επανεκκίνηση ενός κατανεμημένου συστήματος αυτού του μεγέθους είναι δύσκολη. Θα έχουν κρύες κρυφές μνήμες και συστήματα που χρειάζονται άλλα συστήματα για εκκίνηση.

"Σίγουρα θα προσπαθήσουν να ξεκινήσουν αργά. Αυτό θα μοιάζει με μια τεράστια επίθεση ddos ​​με κάθε πελάτη στο Facebook, SDK κλπ. Όλοι προσπαθούν να προσπαθήσουν ξανά ταυτόχρονα"

Αυτό φυσικά θα μπορούσε να αποδειχθεί ότι δεν ισχύει. Φαίνεται όμως ότι αυτοί οι γκουρού της τεχνολογίας γνωρίζουν για τι πράγμα μιλούν.

Αν ναι, μπορεί να χρειαστεί πολύ περισσότερο από το συνηθισμένο για να επανέλθει το Facebook στο διαδίκτυο.

Ο ειδικός στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο Τζέικ Μουρ είπε ότι υπάρχει «πιθανότητα» το ζήτημα να σχετίζεται με κυβερνοεπίθεση.

Είπε: «Έχουν υπάρξει πολλές αναφορές και αγωνίζομαι να μάθω τι ακριβώς συνέβη- διαβάζω ότι μπορεί να σχετίζεται με το DNS, πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχει πρόβλημα με τη σύνδεση που δεν γνωρίζει πού να πάει στη συσκευή σας.

ΠΗΓΗ https://www.examinerlive.co.uk/news/uk-world-news/facebook-been-hacked-what-happened-21762540

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Ο ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ 6ΟΟ:
ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΟΛΙΤΗΣ;

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΑΙΘΕΡΙΚΗ ΓΡΑΦΗ - ΕΛΛΑΝΙΑ ΚΕΙΜΕΝΑ:

Post Top Ad

ΣΕΛΙΔΕΣ