ΓΕΩΡΓΙΑ ΒΑΓΕΝΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ ΒΑΓΕΝΑ - ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Post Top Ad

28 Δεκεμβρίου 2021

H NASA ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΔΟΓΜΑ: προσέλαβε 24 θεολόγους για να μελετήσουν την ανθρώπινη αντίδραση στους εξωγήινους


H NASA ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΔΟΓΜΑ ΚΑΘΟΔΗΓΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ (ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΠΕΙΟ) ΤΩΡΑ ΠΛΑΣΑΡΕΙ ΕΞΩΓΗΙΝΟΥΣ...

Η NASA προσέλαβε 24 θεολόγους για να μελετήσουν την ανθρώπινη αντίδραση στους εξωγήινους 



Μεταξύ ουρανού και γης, πού χωρούν οι εξωγήινοι;

Αυτή είναι η ερώτηση που η NASA ελπίζει ότι μπορούν να απαντήσουν οι θεολόγοι στο Κέντρο Θεολογικής Έρευνας (CTI) στο Πρίνστον του Νιου Τζέρσεϊ, σε μια πρόσφατη προσπάθεια να κατανοήσουν πώς θα αντιδράσουν οι άνθρωποι στις ειδήσεις ότι υπάρχει ευφυής ζωή σε άλλους πλανήτες.

Ο θρησκευτικός λόγιος του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ, Αιδεσιμότατος Δρ. Άντριου Ντέιβισον, ο οποίος είναι επίσης κάτοχος διδακτορικού στη βιοχημεία από την Οξφόρδη, είναι ένας από τους 24 θεολόγους που επιστρατεύτηκαν να βοηθήσουν στο έργο, ανέφεραν οι Times UK την περασμένη εβδομάδα.

Σε μια πρόσφατη δήλωση στο ιστολόγιο Faculty of Divinity του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ , ο Ντέιβισον λέει ότι η έρευνά του μέχρι στιγμής έχει ήδη δει «πόσο συχνά η θεολογία και η αστροβιολογία ήταν θέμα στη λαϊκή γραφή» τα προηγούμενα 150 χρόνια.

Το επερχόμενο βιβλίο του Davison, «Astrobiology and Christian Doctrine», που αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2022, σύμφωνα με τους Times, θα καλύψει μέρος της κοινής πνευματικής εξερεύνησης της CTI και της NASA, στην οποία το «πιο σημαντικό ερώτημά» του είναι πώς θα απαντούσαν οι θεολόγοι στην έννοια «του έχουν υπάρξει πολλές ενσαρκώσεις [του Χριστού]» στο σύμπαν, πρόσθεσε στην ανάρτηση του ιστολογίου. 

https://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-10343387/NASA-enlists-24-theologians-assess-world-react-discovery-alien-life.htm

Το 2014, η NASA χορήγησε στο CTI μια επιχορήγηση 1,1 εκατομμυρίων δολαρίων για τη μελέτη...

Αυτή είναι η τελευταία αποστολή που έρχεται σε συνεργασία μεταξύ της διαστημικής υπηρεσίας των ΗΠΑ και του θρησκευτικού ινστιτούτου. Το 2014, η NASA χορήγησε στο CTI μια επιχορήγηση 1,1 εκατομμυρίων δολαρίων για τη μελέτη του ενδιαφέροντος των πιστών και του ανοίγματος στην επιστημονική έρευνα που ονομάζεται μελέτη Κοινωνικών Επιπτώσεων της Αστροβιολογίας. ΠΗΓΗ

Η NASA πραγματοποίησε το πρόγραμμα, με τίτλο Κοινωνικές Επιπτώσεις της Αστροβιολογίας, το οποίο ξεκίνησε το 2015 και διήρκεσε έως το 2018.
Ο ιερέας Δρ Andrew Davison, ιερέας και θεολόγος στο Πανεπιστήμιο του Cambridge με διδακτορικό στη βιοχημεία από την Οξφόρδη, ήταν μεταξύ των 24 θεολόγων που συμμετείχαν στο Societal Implications of Astrobiology από το 2016 έως το 2017, αναφέρουν οι Times .


«Οι θρησκευτικές παραδόσεις θα ήταν ένα σημαντικό χαρακτηριστικό στον τρόπο με τον οποίο η ανθρωπότητα θα λειτουργούσε μέσω οποιασδήποτε τέτοιας επιβεβαίωσης της ζωής αλλού», μοιράστηκε ο Davidson σε μια ανάρτηση ιστολογίου στον ιστότοπο του Πανεπιστημίου του Cambridge.

"ΑΣΤΡΟΝΟΜΟΙ" ΤΟΥ ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΘΟΛΙΚΩΝ ΤΑΓΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ....

Duilia de Mello, αστρονόμος και καθηγήτρια φυσικής στο Καθολικό Πανεπιστήμιο, είπε ότι έχει αρκετούς ιεροδιδασκάλους στις τάξεις της που συχνά θέτουν θεωρητικά ερωτήματα σχετικά με την ευφυή ζωή στο σύμπαν.

«Αν είμαστε τα προϊόντα της δημιουργίας, γιατί δεν θα μπορούσαμε να έχουμε ζωή να εξελίσσεται και σε άλλους πλανήτες; Δεν υπάρχει τίποτα που να λέει το αντίθετο», είπε ο de Mello στην Washington Post τον Αύγουστο.

Το 2008, ο επικεφαλής αστρονόμος του Βατικανού λέει ότι δεν υπάρχει σύγκρουση μεταξύ της πίστης στον Θεό και της πιθανότητας «εξωγήινων αδελφών» ίσως πιο εξελιγμένων από τους ανθρώπους.

«Κατά τη γνώμη μου, αυτή η πιθανότητα (ζωής σε άλλους πλανήτες) υπάρχει», είπε ο ιερέας Jose Gabriel Funes, ένας 45χρονος Ιησουίτης ιερέας που είναι επικεφαλής του Αστεροσκοπείου του Βατικανού και επιστημονικός σύμβουλος του Πάπα Βενέδικτου.

«Πώς μπορούμε να αποκλείσουμε ότι η ζωή έχει αναπτυχθεί αλλού», είπε στην εφημερίδα του Βατικανού L'Osservatore Romano σε συνέντευξή της στην έκδοσή της Τρίτη-Τετάρτη, εξηγώντας ότι ο μεγάλος αριθμός γαλαξιών με δικούς τους πλανήτες το έκανε αυτό δυνατό.

Ερωτηθείς αν αναφερόταν σε όντα παρόμοια με τους ανθρώπους ή ακόμα πιο εξελιγμένα από τους ανθρώπους, είπε: «Σίγουρα, σε ένα τόσο μεγάλο σύμπαν δεν μπορείτε να αποκλείσετε αυτή την υπόθεση».

Το τηλεσκόπιο James Web (στη φωτογραφία), το οποίο πρόκειται να ξεκινήσει την ημέρα των Χριστουγέννων, θα μπορούσε ωστόσο να αλλάξει τον τρόπο που βλέπουμε το σύμπαν και ίσως αυτό που γράφεται στις γραφές όλων των θρησκειών

Το τηλεσκόπιο James Web (στη φωτογραφία), το οποίο πρόκειται να ξεκινήσει την ημέρα των Χριστουγέννων, θα μπορούσε ωστόσο να αλλάξει τον τρόπο που βλέπουμε το σύμπαν και ίσως αυτό που γράφεται στις γραφές όλων των θρησκειών 

Ωστόσο, δεν συμφωνούν όλοι οι θεολόγοι με την ιδέα της ζωής σε άλλους πλανήτες.

Ο Albert Mohler, πρόεδρος του Southern Baptist Theological Seminary, είπε σε μια συνέντευξη το 2008 όταν ρωτήθηκε αν υπάρχουν εξωγήινοι: «Η απάντηση είναι όχι. αυτό είναι κερδοσκοπικό. 

«Δεν έχουμε κανένα λόγο να πιστεύουμε ότι υπάρχει κάποια άλλη ιστορία εκεί έξω. Δεν υπάρχει τίποτα στη Γραφή που να λέει ότι δεν μπορεί να υπάρχει κάποια μορφή ζωής κάπου. Αλλά αυτό που μας λένε είναι ότι ο κόσμος δημιουργήθηκε για να έρθει σε αυτόν τον πλανήτη ο Ιησούς Χριστός, στον χώρο και τον χρόνο και την ιστορία, να σώσει την αμαρτωλή ανθρωπότητα ». 

Το τηλεσκόπιο James Web, το οποίο πρόκειται να ξεκινήσει την Ημέρα των Χριστουγέννων, θα μπορούσε ωστόσο να αλλάξει τον τρόπο που βλέπουμε το σύμπαν και ίσως αυτό που είναι γραμμένο στις γραφές όλων των θρησκειών.

Έχει περιγραφεί ως «μηχανή του χρόνου» που θα μπορούσε να βοηθήσει στην αποκάλυψη των μυστικών του σύμπαντος μας, με μακρινά αντικείμενα που εκπέμπουν φως από πιο πίσω στο χρόνο.

Το τηλεσκόπιο θα χρησιμοποιηθεί για να κοιτάξει πίσω στους πρώτους γαλαξίες που γεννήθηκαν στο πρώιμο σύμπαν πριν από περισσότερα από 13,5 δισεκατομμύρια χρόνια.

 Ο στόχος αυτής της ισχυρής συσκευής είναι να ξετυλίξει τα μυστήρια των υπερμεγέθων μαύρων τρυπών, των μακρινών εξωγήινων κόσμων, των αστρικών εκρήξεων, της σκοτεινής ύλης και πολλά άλλα." ΠΗΓΗ

Ρίχνοντας μια ματιά στη λειτουργία του διαστημικού τηλεσκοπίου James Webb της NASA
Φόρτωση : 0%
Πρόοδος : 0%
0:00
Προηγούμενος
Παίζω
Παραλείπω
Βουβός
Τρέχουσα ώρα0:00
/
Χρόνος διαρκείας1:41
ΠΛΗΡΗΣ ΟΘΟΝΗ
Χρειάζεστε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Ο ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ 6ΟΟ:
ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΟΛΙΤΗΣ;

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΑΙΘΕΡΙΚΗ ΓΡΑΦΗ - ΕΛΛΑΝΙΑ ΚΕΙΜΕΝΑ:

Post Top Ad

ΣΕΛΙΔΕΣ